Logo for Digitalingseringsdirektoratet Logo for Brønnøysundregistrene

10 gode grunner til å flytte til Brønnøysund

Foto fra Brønnøysundet, glimt av Hurtigruten og en andre båter.

1. Mer tid sammen

Mange velger Brønnøysund for å få mer fritid og mer tid sammen med venner og familie. Vi har kort reisevei til jobb både i bil, på sykkel eller til fots. Fra sentrum er det kort vei til alt du trenger i hverdagen, og du kan fortsatt ha tid til en padletur eller en fjelltur i nærområdet etter hverdagens gjøremål er unnagjort.

2. Familievennlig

Brønnøysund har mange barnefamilier, og vi vil gjerne ha flere. Her kommer du lett i kontakt med nye folk, og det er lett å treffes igjen utenom skole og barnehage.

3. Friluftslivet like utenfor stuedøra

Vi har kort vei til mange fantastiske friluftsmuligheter, i praksis utenfor stuedøra. Vi har verdens vakreste skjærgård for øyhopping i kajakk, kort vei til å ta deg en fjelltur og kanskje henge deg med på Fjelltrimmen, fine og bynære turmuligheter som er lett tilgjengelig både med barnevogn og sykkel. Reiseveien er heller ikke særlig lang om du ønsker å oppleve en av Norges fineste nasjonalparker, Lomsdal og Visten nasjonalpark, eller om du vil besøke verdensarvområdet Vega.

4. Byliv i Brønnøysund

Vi er glade i friluftslivet på Helgeland, men vi smaker også gjerne på bylivet, bokstavelig talt. Her finner du små restauranter med god, kortreist mat, kaffebar med kunstutstillinger og vinbar, for å nevne noe. I et kompakt bysentrum har du et bredt utvalg av butikker, og det er sjanse for å treffe på kjenninger på hvert et gatehjørne.

5. Arbeidsplassen

I Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet får du jobbe i et splitter nytt, bærekraftig bygg. Her er kompetansearbeidsplasser med muligheter for faglig utvikling, og, vil vi påstå, verdens beste kollegaer.

6. Og dette sier våre kollegaer

De setter pris på å bo på et sted der du kan kjøpe reker direkte fra rekebåten, eller tusle noen få minutter for selv å få fangst fra ferskvann eller havet. Mange har funnet gode venner for livet eller kjærligheten her, kanskje på grunn av det som omtales som verdens søteste dialekt? At det er god plass og mye for pengene på boligmarkedet nevnes også som en fin grunn til å komme hit. Og med kort vei til alt er tidsklemma en saga blott. I praksis får du mer ut av livet!

7. Eventyrlige Helgeland

I Brønnøysund har du et flott utgangspunkt for å oppdage og oppleve resten av Helgeland. Helgetur, familietur, bytur, topptur, fisketur? Valget er ditt!

8. Været midt i Norge

Å bo i kystbyen midt i Norge byr på variert vær. Du vil lære deg å sette pris på godværsdagene du får, og disse dagene glemmer du heller ikke! Vinterstid har vi snø innimellom, og du rekker å finne fram skia. Vi har mye bra seilbåtvær, og mange bader året rundt, sommer som vinter.

9. Kort vei ut i verden

Brønnøysund har egen flyplass, det gir oss kort reisevei til slekt og venner andre steder. Og elsker du cruise er en opplevelse like nær deg, for Hurtigruten legger til kai i sentrum. Kjeder du deg kan du stikke en tur til storbyliv – eller ta ferietur til varmere strøk – så returnere og være evig takknemlig for hverdagsfreden.

10. Vil du vite mer?

Nå har du fått mange gode grunner til å flytte til Brønnøysund. Trenger du flere? Kom hit til oss og finn flere grunner selv da vel!